sunnuntai 23. syyskuuta 2012

4 minua tänään ärsyttänyttä asiaa..

1. Se, että jos haluaa asua pikku paikkakunnalla, niin sitten pitää tyytyä johonki paskakoulutuksiin. Tai ei nyt paskakoulutuksiin, mutta jos haluaa edetä uralla, niin se ei ole mahdollista, ellet lähde jonnekin isommalle paikkakunnalle. Esimerkiksi, minä haluaisin ehkä käydä jonkun korkeakouluammatin, mutta miten se muka on mahdollista Sodankylässä? Ei mitenkään.

Eli sinun pitää valita joko ahdistava, iso paikkakunta ja hyvä työ, tai sitten ihana, pieni paikkakunta, ja paska työ. Miksei voi saada sekä ihanaa paikkakuntaa, ja hyvää työtä? Ajattelin ihan tosissani että käyn yrittäjyyskurssin ja perustan yrityksen. Koska minä haluan elämääni haastetta, ja siinäpä sitä tulisi sitten kerralla, kehitellä toimiva liikeidea ja yritys, joka kannattaisi Sodankylässä, ja sitten vielä johtaa firmaa. Mutta näin olen tosissani ajatellut, koska haluan asua Sodankylässä.

Eihän sitä tiedä miten asiat ovat muutaman vuoden päästä, mutta tällä hetkellä minusta tuntuu tältä.

2. Tämä aivan järjetön tapaus, että liikkuva poliisi on lakkautettu. Eihän siinä ole mitään järkeä! Mitähän tämä hallitus tai mikä lie tämän päätöksen on tehnyt, on ajatellut? Huomashan sen nyt ku lueskeli viikonlopun uutisia, on sattunu kolari siellä ja kolari täällä ja niin ja niin monta kuollu ja loukkaantunu JA SEKÖ NYT ON SITTEN HYVÄ HOMMA hä?!

Pitäskö tässä joku mielenosotus tehä että tuokaa se liikkuva poliisi nyt takasin. Vaikka en nyt itsekkään mikään poliisien ystävä sillä tavalla ole, tuntuu että välissä ovat liianki virkaintosia, mutta eikö ne nyt tuolla Suomen päämajassa nyt ymmärrä että aivan järjetöntähän tuo on että just se liikkuva poliisi piti lakkauttaa?! Oon monestikki puhunu ystävieni kanssa, ja ku ollaan kerranki puhuttu järkevästi näistä asioista, niin ei herranjumala että meillä on oikeasti fiksuja ideoita! Mutta eihän me tavalliset tallaajat pystytä periaatteessa millään tavalla vaikuttamaan.. Äänestämällä joo, mutta tuntuu että vaikka neki ketä äänestetään niin luppaa kuut ja maat ja tähet ja taivaat, niin mitään ei koskaan tapahdu. Että ei siinä äänestämisessäkään oo yhtään mitään järkeä! Huhhuh..

3. Tämä ei enää oo niin järkevä juttu, mut ärsyttää silti. Pelasin yhtä Saunalahden peliä feispuukissa, ja pääsin TOP 10, mutta joo, eipä näkyny minun nimeä siellä, oli joku Pasi A, ja katariina l, ja mitä vittua?! Anteeksi voimasanojen käyttö, mutta pistää vihaksi tuommoset huijaukset! Oot oikeasti hyvä jossain pelissä ja pääset sinne TOP 10, nii ei, siltikki siellä lukee jotain aivan muuta ku mitä pitäis. Älkää tehkö mitään kilpailuja tai mitään jos rehellisiä ihmisiä sitte ärsyttää ku TE KUSETATTE!!

4. Se, että miksei lehtien kestotilaajat ikinä saa lahjoja? Jotkut, itseni mukaanluettuna, tekevät sillä tavalla että tilaavat jonkun lehden, koska tilaalahja oli ihan huippu! No, Cosmopolitania olen kuitenkin tilannut jo monta monta vuotta, niin miksen minä, lehden kestotilaaja saa koskaan mitään lahjaa? Minusta sekin on tosi typerää. Ne, jotka huvikseen jokaisen lehden tilaavat siksi, että on niin mainiot tilauslahjat, ja kun lahjat tulee, mennään peruuttamaan tilaus. Entä jos sitä samaa lehteä on tilannut vaikka 10 vuotta?! Ei varmasti saa mitään muuta ku isot kasat laskuja. Ja just seki, että ku tilaat tämän ja tämän nytten, saat sen kaiken puoleen hintaan!

MIKSEI MEILLE JOTKA OIKEASTI TILATAAN NIITÄ LEHTIÄ MONTA VUOTTA, IKINÄ TULE MITÄÄN KESTOTILAAJAN LAHJAA TAI MITÄÄN!?

Kiitos.

Mutta on tuolla ulkona kuiten aika komea kuu tänä iltana.

Ei muuta, jatkakaa!

-ristamariia

1 kommentti:

  1. Riippuu kustantajasta saako kestotilaajat lahjoja. Jotku kustantajat antaa tiettyjen vuosien välein kiitoslahjoja ku on tilaaja. Ensimmäisen vuoden jälkeen, 5 vuoden jälkeen, 7 vuoden jälkeen jne. Laita Sanoma Magazinelle viestiä asiasta ;)
    -Ei tarvi arvata kuka tähän aiheeseen heti vastas, olisko ihanaaki ihanampi Terhi ;)

    VastaaPoista